Možností jak a kde investovat je celá řada. Které investiční produkty budou vyhovovat právě vám? To je vhodné projednat s komplexním finančním a investičním odborníkem.

Kam je možné investovat?

Nejzajímavější možností pro investování se v dnešní době jeví podílové fondy, z jejichž velkého množství se dá velmi dobře vybrat.

Dalšími zajimavými investičními možnostmi jsou:

  • akcie,
  • drahé kovy,
  • nemovitosti, atd.

 

Finanční (investiční) poradce vám podá základní informace o všech výše uvedených možnostech. Společně pak projednáte, jaký směr investic je pro vás nejvhodnější. Můžete zvolit i takový investiční produkt, ve kterém budete mít své peníze stále kdykoli k dispozici.

Riskujete rádi, nebo sázíte spíše na jistotu?

Upřednostňujete-li minimální rizika ztráty, doporučí vám investiční poradce pravděpodobně některý z mnoha konzervativních fondů.

Pokud zároveň máte k dispozici větší kapitál, pak lze doporučit i investici do nemovitosti, kterou budete moct následně pronajímat. Takovou nemovitostí může být nejen byt či rodinný domek, ale třeba i chalupa na lukrativním místě. A pokud již nějakou nemovitost vlastníte, ale nevyužíváte ji, pak je pronájem z hlediska výnosu lepší volbou, než jednorázový prodej.

Patříte-li mezi odvážnější investory, kteří se nebojí riskovat, mohla by se vám líbit možnost podílení se na výsledcích hospodaření některé ze stovek nadnárodních společností.

Otevřeny vám jsou:

  • farmaceutický průmysl,
  • rozvíjející se asijské trhy,
  • počítačově řízené portfolio a mnoho dalších možností.

Musíte výnosy z investic danit?

Výběrem vhodného investičního produktu můžete ušetřit i na daních. A mnohdy jsou to nemalé peníze.

Profesionální finanční odborník vás upozorní na to, které produkty nabízí zákonnou možnost neplatit z výnosů daného druhu investování žádnou daň, popřípadě za jakých podmínek je investice od daně osvobozena.

Například výnos z investičních fondů je osvobozen od daně v případech, kdy:

  • Investor drží cenné papíry (podílové listy či akcie) minimálně po dobu tří let,
  • nebo v daném kalendářním roce nezinkasuje ze své investice více než 100 000 Kč.

V ostatních případech musí investor svůj výnos zdanit.

 

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí.

Zavoláme Vám

Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.