Pojišťovna vyplatí peníze (pojistné plnění) v případě úrazu. např. zlomenina, ztráta končetiny či omezená hybnost atp.

Typy nejčastějších úrazových rizik:

 

Všechny typy těchto úrazových rizik jsou vhodné pro řidiče, manuálně i duševně pracující, případně i děti… zjednodušeně pro všechny. Pojištění úrazových rizik je vhodné a potřebné pro všechny osoby, jimž by úraz mohl způsobit ztrátu příjmu, nebo omezení schopnosti vydělávat finance na živobytí. U dětí využitelné především pro případ trvalých následků úrazu s dlouhodobým negativním dopadem.

Pozor, u některých pojišťoven můžete být nepříjemně překvapeni, že neobdržíte pojistné plnění při úrazech spojených se ztrátou vědomí!


Ne každá pojišťovna bude plnit za úraz při teroristickém útoku či válečném konfliktu. Nechejte si od odborníka provést analýzu výluk a dle toho pak vybírejte.
 

Při volbě rizik se nenechejte ovlivnit množstvím „peprných“ informací o četnosti dopravních nehod. Jsou to samozřejmě velmi nepříjemné věci, ale statistiku četnosti výskytu vedou rakoviny či nemoci oběhového ústrojí!

Úrazové životní pojištění a sport

Pojištění úrazu při sportuV případě rizikových sportů (závodních i rekreačních) vám ne každá pojišťovna poskytne plnění. Některé pojišťovny plnohodnotně plní i v případě, že provozujete rizikové sporty. Jiné pojišťovny toto mají ve výlukách a v případě potíží nedostanete nic! Nechejte si od odborníka provést analýzu výluk a dle toho pak vybírejte. V tomto případě se nevyplatí hledat pojistku dle nejnižší ceny.

Pokud zjistíte, že vaše pojistka má výluky, které nechcete akceptovat, můžete zdrama změnit pojišťovnu. Podmínkou je nepříliš změněný zdravotní stav oproti době počátku vaší stávající smlouvy.

Pracovní úraz

Některé pojišťovny neposkytují pojistné plnění při pracovních úrazech. Jedná se v těchto případech o tzv. „Škodové pojištění“. Jde tedy o to, že pojištěnému nevznikla finanční škoda, neboť při pracovním úrazu je zaměstnanci plněna oficiálně ušlá mzda.

Lépe si zajistit pojistku u pojišťovny, která řeší tzv. „Obnosové pojištění“. Zde je vyplacen při úrazu „obnos“ dle pojistné smlouvy bez ohledu na to, zda klientovi finanční újma nastala či nikoli.

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí

  • Konzultace a poradenství zdarma.
  • Zdarma pro Vás provedeme výběrové řízení na Vaši pojistku.
  • Poradíme Vám s výběrem pojistky tak, aby skutečně maximálně kryla Váš případný úraz.
  • V případě realizace pojistky nic neplatíte!
  • Garantujeme nejlepší podmínky, nezastupujeme žádnou pojišťovnu.


Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.