Každý je jiný a proto i každý úvěrový případ se jinak dlouho vyřizuje. Někdy jde všechno hladce, jindy se nám do cesty staví více či méně překážek. Jak dlouho tedy může vyřízení hypotéky trvat?

3 týdny, když jde všechno hladce

Manželé Schwarzkopfovi začali vyřizovat hypotéku. Vše šlo hladce. Po kompletaci veškerých dokumentů došlo k čerpání úvěru již za 3 týdny.

2,5 měsíce při výmazu věcného břemene

Manželé Šediví začali vyřizovat hypotéku. Vše šlo hladce až do okamžiku výsledku odhadu. Nemovitost byla odhadnuta na méně, než čekali. Řešili zástavu další nemovitosti v rámci příbuzných, nakonec úspěšně. Museli však provést výmaz věcného břemene (dožití babičky). Z důvodu tohoto zdržení proběhlo čerpání úvěru až za více než dva měsíce.

Více jak půl roku kvůli dědickému řízení

Manželé Bělovlasí začali vyřizovat hypotéku. Od samého počátku se jim kupily potíže do cesty. Nejdříve prodávající nesouhlasili několikrát s kupní smlouvou. Až se všichni shodli, jeden z nich zemřel. Než proběhlo dědické řízení, kupující si raději našli jinou nemovitost. Z důvodů těchto zdržení se manželé Bělovlasí stěhovali do nového až za více než půl roku.