Je třeba respektovat, že ať jsme na sebe opatrní jak chceme, riziko nějakého poranění či vážnějšího úrazu je tu vždy...

Smrt úrazem

K výplatě pojistného plnění ze strany pojišťovny dojde při úmrtí např. autonehodou, pádem z výšky atp.

Tělesné poškození úrazem

Je to obdoba Denního odškodného s tím rozdílem, že z tělesného poškození (např. při dvojnásobné fraktuře způsobené jedním úrazem) se vyplácí dvojnásobné finanční odškodnění.

Trvalé následky úrazu

Pokud úraz zanechá nevratné poškození těla (ztráta části těla, omezení hybnosti či ohebnosti některé končetiny), vyplatí pojišťovna dle míry následků finanční kompenzaci určenou procentem z výše pojistné částky stanovené v pojistné smlouvě.

U novějších pojistných smluv je při vysoké míře tělesného poškození uplatňována i tzv. „Progrese“. To znamená, že čím dramatičtější trvalé následky vznikly, tím z vyššího násobku základní pojistné částky se procento pojistného plnění počítá.

Invalidita úrazem

Úraz může způsobit natolik závažné komplikace, že OSSZ určí poškozeného jako invalidního (dle závažnosti do jistého stupně invalidity). Pak je ze strany pojišťovny vyplacena pojistná částka – má-li klient pojišťovny daný stupeň invalidity sjednaný. U tohoto druhu připojištění je tedy vyplaceno pojistné plnění v případě, že vzhledem k úrazu je klient pojišťovny uznán v jisté míře invalidního stupně. Standardně ve stupni invalidity 1 až 3.

Pojistné plnění může být určeno buď jednorázově vyplacenou pojistnou částkou, nebo třeba i ročním důchodem – většinou doživotním.

Pojištění invalidity je vhodné řešit u každého. Od nemluvňat až po předdůchodový věk.

Omezené plnění u motocyklů

U některých pojišťoven můžete mít omezené plnění v případě úrazu při jízdě na motocyklu nad 125 kubických centimetrů. Nechejte si od odborníka provést analýzu podmínek pojišťovny, případně pojišťovnu zdarma změňte.


Příklad:
A) Pan Hladký má ve své pojistné smlouvě stanoven trvalý následek úrazu na pojistnou částku 1 mil. korun s progresivním plněním. Po těžké autonehodě mu byla pojišťovnou stanovena míra 35% trvalých následků úrazu. Panu Hladkému pak pojišťovna vyplatila 35% z dvojnásobku základní pojistné částky, tedy 35% ze 2 000 000 Kč = 750 000 Kč.

B) František Syrný má pojistku s rizikem Tělesného poškození úrazem a také Denního odškodného na srovnatelné pojistné částky. Při pádu z jízdního kola utrpěl zlomeninu levé nohy a dvou kostí v předloktí. Plnění z připojištění Tělesného poškození bylo trojnásobně vyšší oproti pojistnému plnění z Denního odškodného.

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí

  • Konzultace a poradenství zdarma.
  • Zdarma pro Vás provedeme výběrové řízení na Vaši pojistku.
  • Poradíme Vám s výběrem pojistky tak, aby skutečně maximálně kryla Váš případný úraz.
  • V případě realizace pojistky nic neplatíte!
  • Garantujeme nejlepší podmínky, nezastupujeme žádnou pojišťovnu.


Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.