Jaké jsou možnosti pojištění pracovní neschopnosti a výše denních dávek odškodného v případě úrazu?

Hospitalizace následkem úrazu

Z tohoto rizika pojišťovna plní pouze při hospitalizaci. Opět jde o pevně stanovenou denní dávku určenou v pojistné smlouvě.

Pozor, pro pojistné plnění je nutno pobýt v nemocnici minimálně přes jednu noc. Nestačí tedy jednorázové ošetření na chirurgii například za účelem ošetření zlomeniny sádrovou dlahou.

Pracovní neschopnost následkem úrazu

Je-li po úrazu člověk uznán práce neschopným, platí pojišťovna po dobu léčení denní dávky (stanovené pojistnou smlouvou) do doby vyzdravení.

Při sjednání rizika Pracovní neschopnosti úrazem i nemocí pojišťovna nerozlišuje, z jakého důvodu k neschopnosti došlo. Pojistné plnění tedy vyplácí jak při úrazu, tak i nemoci.

Denní odškodné v případě úrazu

Denní odškodné má stanovenou dávku za počet dnů léčení daného úrazu. Toto připojištění funguje u drobných i velmi závažných úrazů. U malých úrazů jde především o kompenzaci ztráty části příjmu např. při zlomení nohy. Aby nemocenskou dávku, která je nižší oproti běžné výši příjmu, dorovnala dávka od pojišťovny.

Úraz spojený se ztrátou vědomí

Pozor, u některých pojišťoven můžete být nepříjemně překvapeni, že neobdržíte pojistné plnění při úrazech tohoto charakteru!

Pozor na karenční lhůtu

Karenční lhůta je doba, po kterou se pojistné plnění od pojišťovny klientovi neproplácí. Především denní dávky v důsledku nemoci bývají vypláceny většinou nejdříve od 15 či 28 dne následně.

Omezené plnění u motocyklů

U některých pojišťoven můžete mít omezené plnění v případě úrazu při jízdě na motocyklu nad 125 kubických centimetrů. Nechejte si od odborníka provést analýzu podmínek pojišťovny, případně pojišťovnu zdarma změňte.


Příklad:
Pan Náhlý měl v pojistné smlouvě Denní dávky v případě nemoci či úrazu ve výši 400 Kč. Při autonehodě utrpěl úraz s dobou léčení 31 dnů. Od pojišťovny obdržel 31 x 400 Kč, tedy 12 400 Kč.

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí

  • Konzultace a poradenství zdarma.
  • Zdarma pro Vás provedeme výběrové řízení na Vaši pojistku.
  • Poradíme Vám s výběrem pojistky tak, aby skutečně maximálně kryla Váš případný úraz.
  • V případě realizace pojistky nic neplatíte!
  • Garantujeme nejlepší podmínky, nezastupujeme žádnou pojišťovnu.


Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.