I když povinné ručení (pojištění odpovědnosti z provozu vozidla) je dané zákonem jako povinné, neznamená to, že byste se o něj neměli starat. Tak jako udržujete v kondici svůj automobil, opravujete závady a absolvujete pravidelné technické kontroly, stejnou péči byste měli věnovat svému pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.

Proč je povinné ručení důležité?

Povinné ručení, tedy pojištění odpovědnosti z provozu vozidla:

  • Šetří vám vysoké finanční částky, které byste museli hradit sami, kdybyste svým vozem způsobili škodu jiným osobám (nejen na majetku, ale také na zdraví, na životě, či ušlém zisku).
     
  • Hradí též škody, které někdo způsobí jiným vozem vám.

Aktualizujte si smlouvu s pojišťovnou

Díky konkurenčnímu boji se pojišťovny snaží nabízet stále nové a výhodnější podmínky pojištění. Nabízí třeba výhodné balíčky, které zahrnují například smlouvu o povinném ručení, havarijní pojištění a různá doplňková připojištění. Jedna jediná smlouva tedy vyřeší vše potřebné, co se týče provozu vašeho vozidla.

Tyto výhody však platí nejen pro nové klienty, kteří je získávají automaticky. O stejné výhody si můžete u své pojišťovny zažádat i vy!

Máte výhodnější nabídku povinného ručení?

Našli jste levnější či jinak výhodnější nabídku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla? Pak můžete provést změnu pojišťovny.

Vaší pojišťovně zašlete písemnou výpověď smlouvy o povinném ručení, a to nejpozději 6 týdnů před výročním dnem tj. den, kdy bylo vaše stávající pojištění sjednáno. Počátek i konec pojistného období najdete například na zelené kartě. Pojištění na sebe musí u totožného auta navazovat! Novou smlouvu zakládejte tedy ihned k následujícímu dni po ukončení původního pojištění.

Bonus za jízdu bez nehod (bezeškodní průběh pojištění) se převádí k nové pojistné smlouvě, nemusíte mít tedy obavy, že o něj přijdete. Některé pojišťovny ověřují tento údaj online v databázi České kanceláře pojistitelů, jiné počkají, až jim dodáte potvrzení z předchozí pojišťovny.


Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí

  • Konzultace a poradenství zdarma.
  • Zdarma pro Vás provedeme výběrové řízení na Vaši pojistku.
  • V případě realizace pojistky nic neplatíte!
  • Garantujeme nejlepší podmínky, nezastupujeme žádnou pojišťovnu.


Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.

Souhlasím s VOP *
Souhlasím se sdílením kontaktu *

Všechny položky označené * jsou povinné.