Najít v současné době výhodný spořící účet s atraktivním zhodnocením je téměř nemožné.

Výši zhodnocení u spořících účtů neovlivníte

Jediné, co můžete ovlivnit v případě spoření, je výběr spořícího produktu. Výše zhodnocení je však dané, rozhodně neporoste, ale také neklesne.

Zajímavé zhodnocení několika procent by mohla přinést možnost uložit hotovost na jednorázový termínovaný vklad. Je to bezpečná volba, pokud upřednostňujete garanci zhodnocení vaší investice, i když třeba ne v tak vysoké výši, jak byste si představovali.

Garanci úroku dnes nabízejí i stavební spořitelny, avšak s šestiletým obdobím.

Investice si můžete z části řídit sami

V prvé řadě si můžete zvolit takový produkt, jaký vám bude nejlépe vyhovovat. Finanční (investiční) poradce vám s výběrem pomůže. Nabídne vám dostupný investiční produkt na míru podle vašich představ. Zároveň přihlédne k vašim finančním možnostem.

Investice jsou oproti spořícím účtům rizikovější záležitost. Mnohé lidi odrazuje i složitost investičních produktů. Dobrý investiční poradce vám však dokáže fungování investic vysvětlit a upozorní na všechna pro i proti. Pokud nemáte rádi příliš velké riziko, nabídne vám méně dynamický produkt, ve kterém nebude hrozit tak velký šok z nečekané ztráty.

Dobrý investiční poradce vám bude vždy k dispozici. Mnohdy doporučí začít s investováním menších částek a později, jakmile si sami "osaháte", jak daný investiční produkt funguje, doporučí částku navýšit. Samozřejmě zase s ohledem na vaše finanční možnosti. Díky pravidelným analýzám investičního trhu vám dokáže investiční poradce také doporučit, kdy je vhodné investici navýšit, kdy raději vyčkat, anebo kdy daný investiční produkt zcela opustit. Tuto možnost u spořících účtů mít nikdy nebudete.

Začít investovat můžete i s minimálním kapitálem

Abyste mohli začít investovat, nepotřebujete mít k dispozici tisíce a statisíce korun. Většina investičních společností umožňuje pravidelné investice již od 500 Kč měsíčně či čtvrtletně. A kdybyste měli možnost investovat více peněz, můžete. O výši investice, stejně jako o investičním produktu, si rozhodujete sami. Dokonce v průběhu investování můžete svůj vklad různě navyšovat, nebo snižovat. Vždy podle aktuální situace na trhu, nebo situace ve vaší peněžence a domácím rozpočtu.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv investiční produkt, tak na každé takové investici vyděláte z dlouhodobého hlediska více než klasickým ukládáním peněz na spořicí učet.

 

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí.

Zavoláme Vám

Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.