Dobrý finanční poradce se nezaměřuje jen na úvěrové produkty, nebo jen na pojistky atp. Pokud však ano, znamená to pro vás jedno: Mít se na pozoru! Takový finanční poradce vám například může nabídnout vynikající řešení hypotečního úvěru, a při dodělávce pojištění, které banka k hypotéce vyžaduje, vám prodělá statisíce. Proto v případě, že se váš finanční poradce bude specializovat jen na určitý druh produktu, pohlídejte si, aby pracoval v týmu lidí, se kterými bude konzultovat výhodnost dalších přidružených produktů.

Pozor! Nedílnou součástí každého úvěru by měla / musí být i pojistka. Peníze, které jenom za pojistku zaplatíte v průběhu dlouhého placení dluhu, se mohou lišit v řádech stovek tisíců korun!


Levný úvěr (hypotéka), to není jen úroková sazba. Je to balík produktů, jehož součástí jsou různá pojištění. Ať už ta, která vyžaduje banka, nebo ta, která vám zajistí klidný spánek a pomoc v případě, když nebudete schopni úvěr splácet.

Desatero dobrého finančního poradce

Jaké jsou tedy vlastnosti skutečně dobrého finančního poradce, kromě toho, že má licenci ČNB? Vodítkem může být následující desatero:

1) Je komplexní, tzn. nezastupuje jednu finanční skupinu či společnost.

2) Zajímá se o požadavky klienta, hájí jeho zájmy.

3) Přihlíží k perspektivě v současném zaměstnání / podnikání.

4) Přihlíží k situaci v rodině, tzn. počet osob v domácnosti, předpoklad, nebo přání rozšíření rodiny o dalšího potomka, výtečné studijní výsledky dětí avizující zvýšené náklady na vzdělání apod.

5) Sdělí „pro“ i „proti“ srovnávaných produktů.

6) Je schopen provést i srovnání produktů několika finančních institucí z dané oblasti a doporučit to, co klientovi vyhovuje nejvíce.

7) Zvažuje možnosti využít „volného“ rodného čísla (rodičů, prarodičů apod.) pro některé produkty.

8) Vyhledává veškeré možnosti kombinací, na kterých ušetříte.

9) Vytváří koncepční řešení vám na míru, volí vhodné doplňkové produkty, které vám ušetří další peníze, anebo na kterých vyděláte.

10) Kdykoli se vyskytnou nové, lepší, podmínky, které by mohly ušetřit další vaše peníze, upozorní na to.

 

Finanční navigátor Vám ZDARMA poradí.

Zavoláme Vám

Stačí zanechat kontakt a my Vám zavoláme.